Pustite nam sporočilo


Žal trenutno nismo dosegljivi. Pošljite nam sporočilo in kmalu vam bomo odgovorili

Pustite nam sporočilo

Stari dukat -

Srce tradicije in življenja

Z združevanjem sodobne tehnologije in tradicionalnega načina mletja kave je na trg lansiran visokokakovosten izdelek "Stari dukat". Izdelki so certificirani v skladu s HALAL, ISO in HACCP standardom. Embalažo krasi pečat „Kvaliteten izdelek – proizvedeno v Bosni in Hercegovini“.

5/5

Tradicija BiH

Sprva se je kava uživala izključno v bogataških domovih. Vendar pa kava ni dolgo ostala privilegij bogatih, saj so se v bosanskih čaršijah začele odpirati kavarne, ki so z družbenega življenja.

Navada pitja kave se jelo hitro postale središčae razširila po čaršijah, mahalah in ulicah, vstopila v vsak dom in postala nepogrešljiv del vsakdanjika. Kava se je pražila v šišah, cilindričnih kovinskih posodah z dolgim ročajem, ki je služil, da se šiš lahko drži in enakomerno obrača nad ognjem.

Industrializacija je naredila svoje, zato boste v Bosni in Hercegovini danes našli le še redke trgovine, kjer pražijo kavo.

Sladki spremljevalec kave - "Dedo kocka"

Razvajajte se s kockami sladkorja, ki dodajo pravo mero sladkosti vaši skodelici tradicije. Kava "Stari dukat" je idealna kombinacija z "Dedo kocka" sladkorjem.